Langeland: Sundhedsreformen efterlader de syge ældre

Lige nu kører der en historie om hvor galt det står til på Langeland. Man udskriver de ældre tidligere og tidligere fra sygehusene, og forventer at kommunerne kan stå klar til at tage i mod. Det koster dyrt i små kommuner med mange ældre – heriblandt Langeland.

  •  Victoria Velásquez, Folketingskandidat for Enhedslisten på Fyn

Sundhedsreformen vil accelerere den udvikling, fordi der lægges op til at de ældre slet ikke skal på sygehuset, men behandles ude i kommunerne uden der er afsat penge til ansatte i kommunerne til at tage sig af opgaveflytningen.

Allerede nu er der problemer ved, at de ældre udskrives allerede, når de kan gå på toilettet, hvilket efterlader kommunerne med store regninger. Her kommer Sundhedsreformen hverken med løsningen eller de ekstra ressourcer, der er brug for.

I Enhedslisten arbejder vi her og nu for, at der findes de nødvendige ressourcer, så syge ældre ikke efterlades alene tilbage og kommunen med større udgifter end de kan stå op imod.

På lidt længere sigt arbejder vi for, at der der laves en helt anden udligningsreform, der er solidarisk og som også sikrer at tilføre de ekstra midler, der er brug for. Du kan læse mere om udspillet her.

Derudover har Enhedslisten også et udspil på sundhedsområdet, der er hårdt presset, hvilket du kan læse mere om her.

Sundhed for alle